تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک ابتدا ماراباعنوان منجی موعود وبه آدرسmonjimood.loxblog.com لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.
آمار
وب سایت:
بازدید دیروز : 3
بازدید هفته : 93
بازدید ماه : 1916
بازدید کل : 111296
تعداد مطالب : 1360
تعداد نظرات : 19
تعداد آنلاین : 1
محدثان معتبر - از شيعه و اهل سنّت - بنابر احاديث بسياري، از پيامبر اکرمصلي الله عليه وآله و ائمهعليهم السلام شمايل و اوصاف حضرت مهديعليه السلام را در کتابهاي خويش بيان کردهاند. مجموعه اين روايات را ميتوان به سه دسته تقسيم کرد:
دسته نخست، رواياتي است که شمايل حضرتش را پس از ولادت و در ايام کودکي و در ايام حيات امام عسکريعليه السلام، توصيف نمودهاند.
دسته دوم، حکاياتي است که ملاقات کنندگان با آن حضرت در طول دوران غيبت، شمايل آن حضرت را ذکر کردهاند.
دسته سوم، احاديثي است که به نقل از معصومينعليهم السلام شمايل و ويژگيهاي جسماني آن حضرت را هنگام ظهور و حکومت ايشان بيان کردهاند.
يعقوب منقوش گويد: «خدمت امام يازدهم حسن عسکريعليه السلام وارد شدم. درون حيات بر سکويي نشسته بود و سمت راستش اتاقي بود و بر آن پردهاي آويخته بود. عرض کردم: اي سيد من! صاحب امر امامت بعد از شما کيست؟
فرمود: اين پرده را بالا بزن، آن را بالازدم، يک پسربچه به قامت پنج وجب - که به نظر ميآمد هشت الي ده سال داشت - بيرون آمد. با پيشاني درخشان و روي سفيد و دو چشم براق و دو کتف ستبر و دو زانوي برگشته. در گونه راستش خالي و در سرش گيسواني بود. بر زانوي پدر خود ابيمحمد نشست؛ پس به من فرمود: اين است صاحب الامر شما«. (1).
شمايل حضرت در پارهاي از حکايتهاي ملاقات نيز ذکر شده است. البته اينها همانند روايتهاي دسته اوّل و سوم اطمينان آور نيستند. (ملاقات با حضرت مهديعليه السلام)
رواياتي است که شمايل حضرت را در هنگام قيام و ظهور و عصر حکومت ذکر کرده است.
3 - 1 . امام رضاعليه السلام فرمود: «... وَاِنَّ القائِمَ هُوَ الَّذي اِذا خَرَجَ کانَ في سِنِّ الشُّيُوخِ وَمَنْظَرِ الشُّبَّانِ قَوِيّاً في بَدَنِهِ حَتَّي لوْ مَدَّ يَدَهُ اِلي اَعْظَمِ شَجَرَةٍ عَلي وَجْهِ الاَرْضِ لَقَلَعَها وَلَوْ صاحَ بَيْنَ الجِبالِ لَتَدَکْدَکَتْ صُخُورُها...» (2)؛ «... قائم آن است که چون ظهور کند، در سن پيران است و سيماي جوان دارد. نيرومند باشد تا به جايي که اگر دست به بزرگترين درخت زمين اندازد، آن را از جا بکند و اگر ميان کوهها نعره کشد، سنگهاي آنها از هم بپاشد».
3-2. اميرمؤمنان عليعليه السلام بالاي منبر فرمود: «يَخْرُجُ رَجُلٌ مِنْ وُلدي في آخِرِ الزَّمانِ اَبْيَضُ اللَّونِ مُشْرَبٌ بالحُمْرَةِ مَبْدَحُ البَطنِ عَريضُ الفَخِذَيْنِ عَظيمُ مَشاشِ المَنْکَبَينِ بِظَهرِه شامَّتانِ: شامَةٌ عَلي لَوْنِ جِلْدِه و شامَةٌ عَلي شِبهِ شامَةِ النَبيّصلي الله عليه وآله...» (3)؛ «مردي از فرزندانم در آخِرُالزّمان ظهور ميکند. رنگش سفيد آميخته به سرخي و شکمش بر آمده است. دو رانش ستبر و هر دو شانهاش قوي است. در پشتش دو خال است، مانند مهر؛ يکي به رنگ پوستش و يکي چون مهر نبوّت پيغمبرصلي الله عليه وآله».
3 - 3 . آنحضرت فرمود: «...وَهُوَ رَجُلٌ اَجْلَي الجَبِينِ، اَقْنَي الاَنْفِ، ضَخْمُ البَطْنِ، اَزْيَلُ الفَخِذَيْنِ بِفَخِذِهِ اليُمْني شامَةٌ، اَفْلَجُ الثَّنايا، وَيَملأُ الاَرضَ عَدلاً کَما مُلِئَتْ ظُلماً وَجُوراً» (4)؛ «... او مردي است بلند پيشاني، داراي بيني باريکي که ميانش اندک برآمدگي دارد. برآمده شکم، داراي رانهاي درشت و پهن است. خالي بر ران راست او است. ميان دو دندان پيشين او گشاده است...».
3-4. امام باقرعليه السلام نيز در وصف آن حضرت فرمود: «... او شخصي است سرخ و سفيد داراي چشماني گرد و فرو رفته، ابرواني پر پشت و برجسته و شانهاي پهن...». (5).
3-5. امام عليعليه السلام فرمود: «مهدي داراي چشماني سياه و درشت است. موهايي مجعد و خالي بر گونه دارد...». (6).
3-6. امام باقرعليه السلام فرمود: «مهدي در حالي قيام خواهد کرد که يک تار موي سفيد در سر و محاسن او ديده نميشود». (7).
و همين معنا در کلام نوراني امام مجتبيعليه السلام آمده است که حضرت مهدي در سن و سالي کمتر از چهل ظهور خواهد کرد. (8).
از روايات فوق و احاديث ديگر، ميتوان حضرتش را اين گونه وصف نمود: چهرهاش گندمگون، ابروانش هلالي و کشيده، چشمانش سياه و درشت و جذاب، شانهاش پهن، دندانهايش براق و گشاده، بينياش کشيده و زيبا، پيشانيش بلند و تابنده، استخوان بندياش استوار و صخره سان، دستان و انگشتانش درشت، گونههايش کم گوشت و اندکي متمايل به زردي که از بيداري شب عارض شده، بر گونه راستش خالي مشکين، عضلاتش پيچيده و محکم، موي سرش بر لاله گوش ريخته، اندامش متناسب و زيبا، هيئتش خوش منظر و رباينده، رخسارهاش در هالهاي از شرم بزرگوارانه و شکوهمند غرق، قيافهاش از حشمت و شکوه رهبري سرشار، نگاهش دگرگون کننده و خروشش درياسان و فريادش همه گير است. (9).
پی نوشت:
(1). کمالالدين، ج 2، ص 78، ح 1؛ ر.ک: الکافي، ج 1، ص 514، ح 2.
(2). کمالالدين، ح 2، ص 48، ح 7.
(3). کمالالدين، ج 2، ص 367، ح 17.
(4). الغيبة، ص 214، ح 2.
(5). همان، ص 215، ح 3.
(6). همان، ص 304، ح 14.
(7). شرحالاخبار، نعمان بن محمدبن منصور، ج 3، ص 380.
(8). کمالالدين، ج 1، ص 315.
(9). خورشيد مغرب، ص 27.
فرهنگ نامه مهدویت،خدامراد سلیمیان/ ص232
نظرات شما عزیزان:
![]() |